HSBC: Προς διπλασιασμό των εργαζομένων της στην Κίνα

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 13:42

ΣΤΟΝ διπλασιασμό των εργαζομένων της και την αύξηση του αριθμού των υποκαταστημάτων της στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει φέτος η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, HSBC Holdings Plc, στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασής της σε 20 πόλεις της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσσόμενης οικονομίας στον κόσμο, μέχρι το 2007.

Η δανείστρια, που εδρεύει στο Λονδίνο, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Κίνα, στους 2.000 φέτος, από 900 που απασχολούσε πέρυσι, σύμφωνα με τον Dicky Yip, εκτελεστικό διευθυντή της τράπεζας στη χώρα, την περασμένη Παρασκευή στη Σαγκάη. Η HSBC, απασχολεί 66.000 ανθρώπους, στην Ασία.

Η HSBC, που θεμελιώθηκε στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη το 1865, ανοίγει περισσότερα καταστήματα στην Κίνα, για να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της και προετοιμάζεται για να είναι έτοιμη όταν η χώρα θα επιτρέψει στις ξένες τράπεζες να προσφέρουν στους Κινέζους υπηρεσίες σε γιουάν, από τον Δεκέμβριο του 2006. Οι ξένες τράπεζες μπορούν να κάνουν δουλειές με το νόμισμα με τοπικές εταιρείες σε 18 πόλεις της χώρας, κάτω από τους κανονισμούς της.

Η μεγαλύτερη αγορά της HSBC έγινε στην Κίνα τον Αύγουστο το 2004, όταν κατέβαλε 1,75 δισ. δολ. για το 19,9% της Bank of Communications, της πέμπτης σε μέγεθος τράπεζας της Κίνας, αυξάνοντας το 10% που κατέχει στην Ping An Insurance και στο 8% στην Bank of Shanghai.

Η Κίνα, με 1,3 δισ. κατοίκους είχε στα τέλη Μαρτίου, καταθέσεις ιδιωτών ύψους 1,56 τρισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα