Aνοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Oracle
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2001 10:12
UPD:10:21

Με κέρδη άνοιξαν σήμερα οι περισσότεροι δείκτες στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές εταιρειών λογισμικού μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής Oracle σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε 855 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή από 925,9 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη χρήση.

Ωστόσο, τα κέρδη της Oracle διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 14 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα, η διοίκηση της Oracle ανακοίνωσε ότι το τρέχον τρίμηνο τα αποτελέσματα της εταιρείας θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα η Vodafone μετά από δημοσίευμα της “Handelsblatt” που τη θέλει να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ανταγωνίστριες εταιρείες για την κατασκευή δικτύου κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς στη Γερμανία.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.673,2 μονάδες με άνοδο 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.173,5 μονάδες με κέρδη 0,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.887,1 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,3%. AT 5,887.1

Η μετοχή της SAP σημειώνει άνοδο 2,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα