BP: Υψηλότερες τιμές πετρελαίου 29% η αύξηση των κερδών

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 09:54

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 29%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας πετρελαιοειδών στο Χρηματιστήριο, BP Plc, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους της ενεργείας και της παραγωγής.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 5,49 δισ. δολ. ή 25,6 σεντς ανά μετοχή, από 4,26 δισ. δολ. ή 19,3 σεντς ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, εξαιρουμένων των κερδών από τα αποθέματα πετρελαίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Αυτά, είναι τα πρώτα αποτελέσματα για την BP, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, που υιοθέτησαν οι εταιρείες της Ευρωπαϊκή Ενωσης.

Οι τιμές του πετρελαίου, κατά μέσον όρο το τρίμηνο, ήταν στα 47,84 δολ. το βαρέλι, υψηλότερα κατά 53%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση εντείνοντας την ικανότητα των χωρών μελών του ΟΠΕΚ, να διατηρήσουν τους ρυθμούς παραγωγής. Τα αποτελέσματα της BP, καταδεικνύουν, ότι αυτήν την εβδομάδα, υψηλότερα κέρδη θα ανακοινώσει, η Exxon Mobil Corp. και η ChevronTexaco Corp., για την ίδια χρονική περίοδο.

Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και βιομηχανικού αερίου, οι κλάδοι με την καλύτερη επίδοση στον δείκτη Dow Jones Stoxx 600 στην Ευρώπη, έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέσα στο έτος. Οι μετοχές της ΒΡ υστέρησαν, σημειώνοντας χθες άνοδο 6,1% φθάνοντας στις 539 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα