Infineon: Ζημίες το α' τρίμηνο, μετά τη συρρίκνωση των πωλήσεων

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 10:04

ΖΗΜΙΕΣ, το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, αποτέλεσμα των χαμηλότερων πωλήσεων και του κόστους αναδιοργάνωσής της. Η εταιρεία, ανακοίνωσε, ότι, προβλέπει μεγάλη βελτίωση της ζήτησης το τρέχον τρίμηνο.

Οι καθαρές ζημίες το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, ήταν 114 εκατ. ευρώ (148 εκατ. δολ.) έναντι κερδών 39 εκατ. ευρώ, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Ζυρίχη, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 3,9%, φθάνοντας το 1,61 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Wolfgang Ziebart, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή τον περασμένο Σεπτέμβριο, προσπαθεί να απομακρύνει τα μη κερδοφόρα τμήματα και να επεκταθεί σε πιο σταθερές δραστηριότητες, όπως τα chip, που χρησιμοποιούνται από την αυτοκινητοβιομηχανία. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία προέβλεπε μείωση των κερδών και των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης για memory chip, που χρησιμοποιούνται σε κομπιούτερ, από τα οποία πραγματοποιεί το 40% των συνολικών της πωλήσεων.

Οι μετοχές της Infineon, υποχωρούσαν στα 6,90 ευρώ, έναντι του χθεσινού τους κλεισίματος στα 7,09 ευρώ η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των Χρηματιστηρίων, σύμφωνα με την γερμανική χρηματιστηριακή εταιρεία, Lang & Schwarz Wertpapierhandel AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα