TeliaSonera: Μείωση των καθαρών κερδών, αποτέλεσμα του ανταγωνισμού

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 11:44

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, TeliaSonera AB, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού. Οι μετοχές της υποχωρούσαν 5,7%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι τα περιθώρια θα συνεχίσουν να μειώνονται.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,56 δισ. κορώνες (507 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι αναθεωρημένων 3,65 δισ., που είχε εμφανίσει πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Συνολικά 17 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι τα κέρδη της θα έφθαναν στα 3,14 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση 5,2%, φθάνοντας στα 20,8 δισ. κορώνες.

Η TeliaSonera, μειώνει το κόστος και τις τιμές, ενώ επιδιώκει συγχωνεύσεις για να τονώσει την ανάπτυξη, καθώς η ζήτηση υποχωρεί και μένει στάσιμη στην σκανδιναβική αγορά. Η εταιρεία, με έδρα τη Στοκχόλμη και εκτελεστικό διευθυντή τον Anders Igel, συμφώνησε τον μήνα που πέρασε να αυξήσει το μερίδιό της στην Turkcell Iletisim Hizmetleri AS, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, στο 64,3%, αντί του ποσού του 1,3 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχωρούσαν 2,4 κορώνες, φθάνοντας στις 39,9 κορώνες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 40 κορώνες, στις 9:29' π.μ., στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα. Οι μετοχές της TeliaSonera, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σε 187 δισ. κορώνες, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση φέτος.

Το πρώτο τρίμηνο του 2004, τα καθαρά κέρδη της TeliaSonera, περιελάμβαναν 429 εκατ. κορώνες, από την πώληση του οικονομικού της τμήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα