Παρατυπίες στη διακίνηση προϊόντων στις λαϊκές

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 15:29

Διπλάσιες ποσότητες από αυτές που αναγράφονταν στα δελτία αποστολής προϊόντων εντόπισε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι διακινούνται στις λαϊκές αγορές, και ήδη έχουν εντοπιστεί 17 παραβάσεις στη διακίνηση την τελευταία εβδομάδα.

Οι συγκεριμένες περιπτώσεις θα αποσταλούν υπηρεσιακώς στις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καθώς και του υπουργείου Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθηνών - Πειραιώς για καταλογισμό ευθυνών.

Επειδή οι παραγωγοί συμμετέχουν στη λαϊκή αγορά μέχρι να εξαντληθούν οι ποσότητες που έχουν δηλώσει ότι καλλιεργούν, με τη μεθόδευση να δηλώνουν λιγότερες ποσότητες παρατείνουν την παραμονή τους στη λαϊκή, πουλώντας προϊόντα που δεν είναι παραγωγής τους -αγοράζονται από το χονδρεμπόριο, πιθανότατα και χωρίς παραστατικά- εντείνοντας το φαινόμενο "ψευτοπαραγωγών" που παρακωλύει τον υγιή ανταγωνισμό.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες με αφορμή αυτές τις 17 περιπτώσεις πήραν εντολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να διερευνηθεί όλο το κύκλωμα, για να παταχθεί το παρεμπόριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα