Ο ΣΕΜΑ βραβεύει την καινοτομία στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 15:21
UPD:15:23

Τον τρίτο νικητή του διήμερου διαγωνισμού καινοτομίας «Crowdhackathon #Insurance», ο οποίος έλαβε χώρα την 1η και 2η Οκτωβρίου στο Γκάζι, βράβευσε ο ΣΕΜΑ, υποστηρίζοντας μια πραγματικά καινοτόμα πρωτοβουλία για την ανάδειξη της συμβολής των νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης. 

Το βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «The Knights of Coding Republic», χάρη στην εφαρμογή της για τη διαχείριση ατυχημάτων, που απευθύνεται στον καταναλωτή, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στο ελληνικό δημόσιο. Η εφαρμογή δίνει έμφαση και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαχείρισης του ατυχήματος.

Η ομάδα έλαβε το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο χορήγησε ο Σύνδεσμος. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος συνολικά 90 διαγωνιζόμενοι developers-designers και νέοι επιχειρηματίες, που παρουσίασαν τις εφαρμογές τους (apps).  

Όπως τόνισε στην ομιλία της, η γενική γραμματέας του ΣΕΜΑ, Ευγενία Καφφετζή, η ψηφιακή επανάσταση αλλάζει άρδην την ασφαλιστική αγορά, αφού ως κλάδος επηρεάζεται άμεσα από τις τεχνολογίες αιχμής στην πληροφορική, με επιδράσεις σε όλα τα επίπεδα δηλαδή ασφαλιστικές εταιρίες, διαμεσολαβούντες και καταναλωτές. 

«Οι ασφαλιστικές εταιρίες αναγνωρίζοντας  την ανάγκη επένδυσης στο νέο ψηφιακό περιβάλλον καθώς και την ραγδαία αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών τους, προχωρούν στην απλοποίηση προϊόντων και διαδικασιών, εφαρμόζοντας lean μεθοδολογίες» επεσήμανε η κ. Καφφετζή για να προσθέσει ότι «καθήκον μας απέναντι στους καταναλωτές, αλλά και στη νεότερη επιχειρηματική γενιά του χώρου μας, είναι να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε κουλτούρα καινοτομίας».  

Τα δύο πρώτα βραβεία του διαγωνισμού έλαβαν: Η  ομάδα DSG, η οποία πρότεινε μια εφαρμογή για την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που υπάρχουν στις ασφαλιστικές με στόχο τη διευκόλυνση των πελατών τους και τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η ομάδα Antigravity, η οποία παρουσίασε μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού που παρακολουθεί πώς οδηγείται το αυτοκίνητο και έχει οπτικοποιημένη εφαρμογή σε live χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα