Πρεμιέρα διαλόγου μακράς πνοής για το ασφαλιστικό

Μετ' εμποδίων
Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 16:44
UPD:17:58

ΜΕ τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκο Γκαργκάνα, να τάσσεται υπέρ του περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και της χορήγησης κινήτρων για την παραμονή στην αγορά εργασίας, τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να απέχουν, και ένταση και μικροεπεισόδια με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Οικονομίας να κάνουν λόγο για προσχεδιασμένο διάλογο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος σε συνάντηση του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΚΕ με τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Οπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης ζητήθηκε από την ΟΚΕ να πραγματοποιήσει τον διάλογο αυτό, διότι είναι από το Σύνταγμα ο θεσμοθετημένος αρμόδιος φορέας. Ο διάλογος, επανέλαβε ο υπουργός, θα είναι μακράς πνοής. Η επόμενη συνάντηση με την ΟΚΕ θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, και ο διάλογος θα διεξαχθεί χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις , όπως είπε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται την ομαλή καταβολή συντάξεων, ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε το εφάπαξ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα