Η Πετζετάκις Α.Ε. για την πτώση της μετοχής της

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 16:44

Η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε., παρακολουθώντας τις αρνητικές εξελίξεις στη πορεία της μετοχής της το τελευταίο διάστημα και με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, ανακοίνωσε τα εξής:

«Α) Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της εταιρείας, οι βασικοί μέτοχοι αυτής, κ.κ. Γεώργιος Πετζετάκις, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, και Ιωάννης Βαρδινογιάννης ενημέρωσαν ότι δεν προέβησαν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Χ.Α. σε πώληση μετοχών της εταιρείας.

Β) Σε ότι αφορά στο ομολογιακό δάνειο ύψους 60,5 εκατ. Ευρώ που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας της 29.7.2004, οι διαπραγματεύσεις από την πλευρά της Εταιρίας έχουν ολοκληρωθεί Ήδη οι διοργανώτριες τράπεζες Alpha Τράπεζα, Citibank, EFG Eurobank Εργασίας και Εθνική Τράπεζα, έχουν δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υπογραφή του δανείου έως τις 31/5/2005.

Γ) Ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία του Ομίλου Πετζετάκις για το Α τρίμηνο, ένα τρίμηνο γενικότερης χαμηλής δραστηριότητας σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία αναμένονται μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004. Σημειώνεται ότι η εξασθένηση του κύκλου εργασιών και κατά συνέπεια της κερδοφορίας οφείλεται αφενός στην υστέρηση δημοπράτησης και εκτέλεσης μεγάλων έργων υποδομής στην Ελλάδα και αφετέρου σε ένα υποτονικό Α τρίμηνο της θυγατρικής στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, η διαφαινόμενη πτώση των μεγεθών είναι πρόσκαιρη καθώς για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία αναμένεται να εμφανίσει βελτίωση μεγεθών σε σχέση με το 2004».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα