ΓΣΕΕ: Επιδίωξη της κυβέρνησης να εμφανίσει «εικόνα διαλόγου»

Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 17:53

«Να βάλουμε το κάρο μπροστά από τ' άλογο» χαρακτηρίζει την επιδίωξη της κυβέρνησης να εμφανίσει «εικόνα διαλόγου» για την κοινωνική ασφάλιση, μέσω της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), η ΓΣΕΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η ΓΣΕΕ ουδέποτε αρνήθηκε το διάλογο - αντίθετα κατηγορήθηκε επανειλημμένα γιατί τον επιδιώκει. Ο διάλογος όμως πρέπει να είναι γνήσιος και όχι προσχηματικός, και να γίνεται όπου και όταν πρέπει.

Η ΟΚΕ έχει ως αρμοδιότητα να εκφέρει γνώμη επί συγκεκριμένων προτάσεων και όχι επί των τίτλων τους.

Κυβερνητική πρόταση όμως δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι η εμπεριστατωμένη μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Αυτή την έχουμε αποστείλει στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Είμαστε έτοιμοι, με βάση και τα ευρήματα της έρευνας, να διεξάγουμε διάλογο σε εθνικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να καταλήξουμε σε εθνική κοινωνική συμφωνία για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.

Εξυπακούεται, βεβαίως, ότι ένας τέτοιος διάλογος προϋποθέτει κυβερνητική δέσμευση ότι καμιά αλλαγή δεν θα επιβληθεί καθ' όλο το χρόνο διεξαγωγής του, χρόνο ο οποίος πρέπει να έχει βάθος που θα υπερβαίνει την κυβερνητική θητεία.

Η ΓΣΕΕ με τέτοιους όρους είναι διατεθειμένη και έτοιμη να συνδράμει και βεβαίως όλοι οι φορείς (ΣΕΒ, ΟΚΕ, Αυτοδιοίκηση) πρέπει και μπορούν να έχουν λόγο και ρόλο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα