Ξεκινά ο διαγωνισμός για την «Εγνατία Οδό»

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 15:30
UPD:15:36
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος θα αφορά τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση από ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα. θα συμπεριλαμβάνεται και η αξιοποίηση των τριών καθέτων αξόνων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση προκαταρκτικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προκαταρκτικής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και υποβολής παρατηρήσεων σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου μέχρι την 20/12/2016.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα - στις αρχές του 2017 - στη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης παραχώρησης υπό όρους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε η Alpha Bank, νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και Συνεργάτες» και τεχνικοί σύμβουλοι η AVARIS Transport Engineers και η NOVUS Consulting Engineers S.A.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα