Ικανοποίηση στον Μυτιληναίο για τη συμφωνία ΔΕΗ - ΑτΕ

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 13:54
UPD:14:01
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ικανοποίηση επικρατεί στον Όμιλο Εταιρειών Μυτιληναίος, μετά την έγκριση της συμφωνίας μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, η ΑτΕ, θυγατρική του Ομίλου, προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην υπογραφή της νέας σύμβασης, επταετούς διάρκειας (2014 - 2020).

Η συμφωνία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα εντατικών αλλά και πολύμηνων διαπραγματεύσεων και κλείνει οριστικά την αντιπαράθεση ΔΕΗ - ΑτΕ για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, ο Όμιλος υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον των δύο εταιρειών, τη συναινετική διευθέτηση προβλημάτων της ενεργειακής αγοράς και, βεβαίως, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.

Ο Όμιλος εκφράζει επίσης, την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία αναγνωρίζει τα ειδικά καταναλωτικά χαρακτηριστικά της ΑτΕ, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύει τη ρευστότητα της ΔΕΗ σε μία δύσκολη συγκυρία.

Η συμφωνία προβλέπει ότι στην αρχή κάθε συμβατικού έτους, η ΑτΕ θα προκαταβάλλει ατόκως στη ΔΕΗ το 30% της ετήσιας αξίας του ρεύμα. Ακόμη προβλέπει ότι σε περίπτωση αύξησης των τιμών Αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, η ΔΕΗ λαμβάνει bonus στη τιμή της μεγαβατώρας, ενώ σε περίπτωση μείωσης της τιμής από τα τρέχοντα επίπεδα, η ΔΕΗ δεν υφίσταται καμία επιβάρυνση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ
  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα