ΥΠΑΝ: Συγκρότηση επιτροπής για την υπόθεση του επικίνδυνου ατμοσίδερου

Στις15 Ιουνίου η εισήγηση της επιτροπής
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 14:23
UPD:14:25

Τη συγκρότηση επιτροπής που θα ερευνήσει την υπόθεση με το ηλεκτρικό σίδερο ΠΕΡΛΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/22/1036701.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/21/1036337.htm και θα καταρτίσει εισήγηση σχετικά με τις επιπλέον ρυθμίσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της διάθεσης στην αγορά ηλεκτρολογικού υλικού, αποφάσισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους:

1) Ευάγγελο Βαρδάκα, πρόεδρο του ΕΛΟΤ, ως συντονιστή

2) ΑπόστολοΤσιγκάκο, διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος

3) Κων/νο Μουρτζάνο, τμηματάρχη της Δ/νσης Πολιτικής Ποιότητος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, με αναπληρώτρια την κυρία Χαριτώ Πιπεροπούλου, ως μέλος

4) Χαράλαμπο Μουσούρο, τμηματάρχη της 3ης ΔΚΒΠ Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, ως μέλος

5)Ιωάννη Μάρλη, στέλεχος της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας Καταναλωτή, ως μέλος

6) Ιωάννη Μάτσα, διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΣΥΔ , ως μέλος

7)Θεόδωρο Πρασουλίδη, τ.αρεοπαγίτη, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, ως μέλος

8)Αθανασία Γεροστάθου επιθεωρητή - Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, ως μέλος

Έργο της Επιτροπής είναι :

· Η εξέταση των συνθηκών με τις οποίες διατέθηκαν στην αγορά ηλεκτρικά προϊόντα και τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκαν πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα από τα εν λόγω προϊόντα, καθώς και τις ενέργειες των δημόσιων αρχών, μετά τη γνωστοποίηση των παραπάνω ατυχημάτων.

· Η εξέταση των υφιστάμενων διατάξεων και των συνθηκών κατασκευής, εισαγωγής και διάθεσης στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρολογικού υλικού.

· Η εξέταση των υφιστάμενων διατάξεων και των διαδικασιών που εφαρμόζονται στην περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από ηλεκτρική συσκευή ή ηλεκτρολογικό υλικό.

· Η υποβολή προτάσεων στον Υπουργό Ανάπτυξης για τη συμπλήρωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου του σχετικού με τα θέματα τα οποία αναφέρονται ανωτέρω.

Η Επιτροπή τελεί υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας κ. Σπύρου Παπαδόπουλου και ανήκει στη Δράση του ΕΠΑΝ για την εποπτεία της αγοράς.

Το έργο της Επιτροπής υποστηρίζεται από τον κ. Βασίλειο Μαυροειδή, ηλεκτρολόγο μηχανικό, ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητος, με γραμματέα την κυρία Βιργινία Προβίδα.

Η Επιτροπή οφείλει να υποβάλει την εισήγησή της μέχρι 15 Ιουνίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα