ΔΕΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ιταλική Edison

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 16:56

Υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα το μνημόνιο μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison για τον Ελληνο - Ιταλικό αγωγό φυσικού αερίου. Ο αγωγός θα αποτελέσει τμήμα του οριζόντιου άξονα αγωγών που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από τα κράτη της Κασπίας και της Κεντρικής Ασίας μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς τη μεγάλη δυτικο-ευρωπαϊκή αγορά.

Η συμφωνία προσδιορίζει επακριβώς τις χρονολογίες κατά τις οποίες θα ληφθούν οι αποφάσεις για την τελική υλοποίηση του έργου. Για πρώτη φορά επίσης προβλέπεται τίτλος για το εταιρικό σχήμα που θα κατασκευάσει τον αγωγό και θα ονομάζεται «Poseidon Co».

Η συμμετοχή σε πρώτη φάση τόσο σε δαπάνες όσο και σε έσοδα θα είναι εξ’ ημισείας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της EDISON. Σε περίπτωση συμμετοχής στο εταιρικό σχήμα είτε της τουρκικής Botas είτε άλλης εταιρίας θα υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στο εταιρικό σχήμα, στις δαπάνες και στα έσοδα.

Από την πλευρά της ΔΕΠΑ το μνημόνιο υπέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ραφαήλ Μωυσής και από την πλευρά της EDISON ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Roberto Poti.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα