Glaxo: Στην κυκλοφορία και πάλι Paxil CR και Avandamet

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 11:35

ΣΤΗΝ κυκλοφορία, θα μπουν και πάλι στα μέσα του έτους τα σκευάσματα Paxil Cr και Αvandamet, του αντικαταθλιπτικού και της θεραπείας του διαβήτη, αντιστοίχως, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ευρώπης, GlaxoSmithKline Plc, μετά τη συμφωνία της εταιρείας με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, να διορθώσουν τις παραβάσεις στην παραγωγή τους.

Η συμφωνία με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον πανίσχυρο FDA, απαιτεί έναν εξειδικευμένο έλεγχο και διόρθωση των κινήσεων της εταιρείας Cibra της Glaxo στο εργοστάσιό της στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας. Το FDA δεν επέβαλε πρόστιμα στην Glaxo, που εδρεύει στο Λονδίνο, ωστόσο η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόστιμα ύψους 10 εκατ. δολ., στην περίπτωση που δεν εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν ποσότητες του Paxil CR και του Avsndamet στις 4 Μαρτίου, καθώς σε εντόπισαν ποιοτικά προβλήματα στο εργοστάσιο. Η εταιρεία, επανέλαβε την πρόβλεψη για τη χρήση του 2005 και αύξηση 10% των κερδών της ανά μετοχή. Η συμφωνία με το FDA, επιτρέπει στην Glaxo την παραγωγή φαρμάκων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Οι μετοχές της Glaxo, σημείωναν άνοδο 37 πένες, ποσοστό 3%, φθάνοντας στις 1.278 πένες η μία, σήμερα στις 8:01' π.μ., στο Λονδίνο, μετά την άνοδό τους, σε ποσοστό 3,6%. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 4,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα