Allied Domecq: Aνοδος των μετοχών, μετά το ενδιαφέρον της Constellation

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 12:32

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, Allied Domecq Plc, μετά την ανακοίνωση της ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της Constellation Brands Inc. και της Brown-Forman Corp., ότι ενδέχεται να κάνουν προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας, προκαλώντας την Pernod Ricard SA.

Οι μετοχές σημείωναν άνοδο 23,5 πένες υψηλότερα, ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στις 696,5 πένες η μία, στις 8:01' π.μ., στο Λονδίνο. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, Diageo Plc, ενδέχεται να έχει μπει στις συνομιλίες με ανταγωνίστριές της για μια προσφορά, σύμφωνα με δημοσίευμα στους σημερινούς «Times», του Λονδίνου, στο οποίο δεν αναφερόταν η πηγή πληροφόρησης.

Οι εταιρείες επενδύσεων, Blackstone Group LP και Lion Capital, αποτελούν κομμάτι του ομίλου, που προσήγγισε την Allied Domecq, επιβεβαίωσε η Constellation, σε ανακοίνωσή της, μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, χθες. Την περασμένη εβδομάδα, η Pernod Ricard, συμφώνησε να αγοράσει την Allied Domecq, αντί του ποσού των 7,4 δισ. λιρών Αγγλίας (14 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η Constellation, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιών στον κόσμο, με σήματα, όπως το Robert Mondavi, θέλει περισσότερα ποτά, τα οποία πουλάνε πιο γρήγορα από ό,τι το κρασί και η μπύρα στις ΗΠΑ. Η Brown-Forman, η παραγωγός του Jack Daniel's και του Southern Comfort, σκέφτεται την πώληση της Lenox Inc., στην Κίνα.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Allied Domecq, Anthony Cardew, είπε, ότι είναι πολύ νωρίς για να πεις εάν ο όμιλος του οποίου ηγείται η Constellation θα κάνει μια προσφορά.

Οι Times, στο δημοσίευμά τους ανέφεραν, ότι η Diageo, είχε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με την Bacardi Ltd., γνωστή για το ρούμι της και τη βότκα Grey Goose. Χθες, η Diageo είπε, ότι σχεδιάζει να πουλήσει τα πρώτα της ομόλογα μέσα στο έτος, προκειμένου να αξιοποιήσει τις ιδανικές συνθήκες της αγοράς και ότι τα κεφάλαια που θα αντλήσει από αυτήν τη διαδικασία, θα τα χρησιμοποιήσει για εξαγορές.

Ο εκπρόσωπος της Blackstone, John Ford, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα χθες, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της Lion Capital, Lyndon Lea, αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα