KDDI Corp.: Eπέστρεψε στην κερδοφορία το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 13:28

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, KDDI Corp., αποτέλεσμα της εγγραφής περισσοτέρων συνδρομητών υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης. Η εταιρεία, εκτιμά, ότι τα καθαρά της κέρδη θα μειωθούν φέτος, καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, με αποτέλεσμα την αύξηση των επενδύσεων σταθερής τηλεφωνίας κατά 73%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 46,5 δισ. γιέν (440 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από ζημίες 6,4 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις το τρίμηνο, μειώθηκαν 2,2%, φθάνοντας στα 725,7 δισ. γιέν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά της κέρδη θα συμπιεστούν, καθώς δαπανά περισσότερα για να διατηρήσει τον αριθμό των πελατών της, έναντι της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της NTT DoCoMo Inc., η οποία διπλασίασε τους πελάτες της με την παροχή των υπηρεσιών τρίτης γενιάς (3G), κατά την προηγούμενη χρήση. Επίσης, η KDDI επενδύει περισσότερα στη σταθερή τηλεφωνία, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Softbank Corp. και άλλες.

Στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, η KDDI εκτιμά ότι τα καθαρά της κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 6,8%, στα 187 δισ. γιέν ή 44.761,86 γιέν ανά μετοχή. Εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι το τέταρτο τρίμηνο θα εμφανίσει κέρδη 41,3 δισ. γιέν και 178,5 δισ. γιέν, στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Οι μετοχές της KDDI, που διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα 21 μηνών, υποχωρούσαν 0,6%, φθάνοντας στα 485.000 γιέν η μία στο Τόκυο. Η εταιρεία, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα