Υπεγράφη η δημιουργία του EIF-NPI Equity Platform

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 14:52
UPD:14:54
REUTERS/DAVID W CERNY

Όπως εξηγείται, η πλατφόρμα στοχεύει στην αρωγή των εμπλεκόμενων εθνικών και κοινοτικών φορέων να μοιραστούν τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές μεταξύ τους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις.

Υπογράφηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η δημιουργία του EIF-NPI Equity Platform, το οποίο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδοτήσεις. Ιδρυτικό μέλος του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου αποτελεί και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ του ΕIF (Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων) και των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών (NPIs).

Όπως εξηγείται, η πλατφόρμα στοχεύει στην αρωγή των εμπλεκόμενων εθνικών και κοινοτικών φορέων να μοιραστούν τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές μεταξύ τους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις, μέσω συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, σημείωσε τα εξής: «Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, για μας στο ΕΤΕΑΝ, ως εκπρόσωποι της Ελλάδας, να προσδιορίσουμε νέους τρόπους ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και συνεργασίας σε ζητήματα των αγορών venture capital και επιχειρηματικών συμμετοχών. Αυτή η νέα πλατφόρμα, η οποία είναι η πρώτη του είδους της στο πλαίσιο EFSI είναι σημαντική επίσης και για το λόγο ότι μετέχουμε ισότιμα μαζί με τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς οργανισμούς της Ευρώπης όπως η γερμανική KfW, η γαλλική BPI (Banque Publique d'Investissement) και πολλοί άλλοι. Είμαι βέβαιος ότι η πλατφόρμα θα βοηθήσει πολύ στη εύρεση καινοτόμων λύσεων στη χώρα μας στην κατεύθυνση της υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσω κεφαλαιακών επενδύσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα