Σιούφας: Σε ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη μετατρέπεται η Ελλάδα

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2005 10:50

Για θέματα ενέργειας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη και αποκτά γεωστρατηγική σημασία στο χώρο της ενέργειας, μετά και τις συμφωνίες που έγιναν στο Παρίσι χθες και προχθές.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε πως σε συνάντησή του με τον υπουργό Ενέργειας της Ιταλίας αποφασίστηκε να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Στήριξης του Υποθαλάσσιου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Ιταλίας, ο οποίος θα διακλαδωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρόσθεσε επίσης ότι με τον Τούρκο ομόλογό του εξετάστηκαν οι δυνατότητες να γίνουν τα εγκαίνια του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Τουρκίας από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα γίνουν τα εγκαίνια. Ο αγωγός αυτός θα διασυνδεθεί με τον αγωγό που θα κατευθυνθεί προς την Ιταλία.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε πως αν συνδυαστούν όλα αυτά με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό που σχεδιάζεται από την Ήπειρο προς την Κροατία και την Αυστρία μαζί με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών δικτύων, η Ελλάδα αποκτά γεωστρατηγική σημασία στον ενεργειακό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα