Smile από την ΟΤΕnet

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2001 16:19

Τη νέα υπηρεσία τηλεφωνικής κλήσης μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου VoIP (Voice over Ιnternet Protocol) με την ονομασία Smile ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η διοίκηση της εταιρίας ΟΤΕnet.

Η νέα υπηρεσία επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, διεθνών κυρίως, αλλά και αστικών ή υπεραστικών, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή ακόμα και καρτοτηλέφωνο.

Η υπηρεσία αυτή βασίζεται στην τεχνολογία μεταφοράς φωνής μέσω Ιντερνετ και παρέχεται με χαμηλές χρεώσεις προς τουλάχιστον 270 χώρες. Διατίθεται στα περίπτερα και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης. Η διοίκηση αναμένει έως τέλος του έτους έσοδα από τις πωλήσεις καρτών ύψους 300 εκατ. δρχ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε επίσης η αναβάθμιση του δικτύου της OTEnet με την άμεση λειτουργία τεσσάρων κόμβων (GIGAPOPs όπου έχουν εγκατασταθεί GigaBit Routers). Οι πρώτοι κόμβοι θα λειτουργήσουν έως το τέλος του μήνα στην Αθήνα, στο Μαρούσι, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Σταδιακά θα εγκατασταθούν σε ακόμα τέσσερα σημεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα