Ψήφος εμπιστοσύνης η κάλυψη άνω των 15 εκατ. στο ομόλογο της Housemarket

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 15:35
UPD:15:38

Της Ιουλίας Ζαφόλια

Κάλυψη ανώτερη των 15 εκατ. ευρώ έχει επιτευχθεί ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, στη δημόσια εγγραφή για έκδοση εταιρικού ομολόγου της μη εισηγμένης Housemarket (IKEA), θυγατρικής του Ομίλου Φουρλή, που ξεκίνησε σήμερα το πρωϊ, με σύμβουλο έκδοσης την Euroxx Xρηματιστηριακή.

Η συμμετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, έως 20% της EBRD στην εν λόγω έκδοση, προσδίδει σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά μία επιπλέον ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο στο εγχείρημα της Housemarket, όσο και στον θεσμό των διαπραγματεύσιμων ομολόγων. Εάν επιβεβαιωθεί η κάλυψη ποσού άνω των 15 εκατ. ευρώ, θεωρείται βέβαιο πως η δημόσια εγγραφή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς δεδομένης και της αύξησης εγγραφών την τελευταία ημέρα.

Δύο πρωτιές έχει η συγκεκριμένη έκδοση: Εταιρεία μη εισηγμένη στο Χ.Α. θα εισάγει προς διαπραγμάτευση ομόλογο και η διαδικασία αυτή γίνεται - επίσης για πρώτη φορά - με την διαδικασία του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό έκδοσης είναι 15 εκατ. ευρώ και μέγιστο τα 40 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο, θα έχει πενταετή διάρκεια με σταθερό επιτόκιο 5% ανά έτος και τριμηνιαία καταβολή τόκων.

Η δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ολοκληρώνεται την Παρασκευή στις 17:00 και προβλέπεται η εισαγωγή των Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα