Ενθουσιασμός στο NYSE από την ανακοίνωση της Oracle

Kαι πάλι στο προσκήνιο η υψηλή τεχνολογία
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2001 16:46
UPD:17:02

Με σημαντική άνοδο άνοιξε σήμερα η Wall Street. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται μετά από πολλές συνεδριάσεις ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας λόγω της χθεσινοβραδυνής ανακοίνωσης της Oracle.

Αναλυτικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού στον κόσμο ανακοίνωσε λίγο μετά το κλείσιμο των χθεσινών συνεδριάσεων, ότι το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της ανήλθαν σε 855 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή από 925,9 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη χρήση. Ωστόσο, τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας κυμάνθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 14 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, η διοίκηση της Oracle ανακοίνωσε ότι το τρέχον τρίμηνο τα αποτελέσματα της εταιρείας θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε στις αγορές η δήλωση ανώτερου στελέχους της εταιρείας ότι οι χειρότερες ημέρες σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της Oracle ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά 12,9%.

«Οι επενδυτές θεωρούν ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Oracle επανέφερε τις ελπίδες για την ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου», δηλώνει στο "Bloomberg" ο John Davidson, ανώτερο στέλεχος του επενδυτικού οίκου Circle Trust. Περισσότερο επιφυλακτικός εμφανίζεται στο "Reuters" χρηματιστής γερμανικής εταιρείας ο οποίος εκτιμά, ότι «τα νέα (από την Oracle) δεν σημαίνουν ότι τα χειρότερα για την υψηλή τεχνολογία έχουν περάσει. Υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα για τον εν λόγω κλάδο».

Eυχάριστα τα νέα από τη Lehman Brothers...

Σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν και τα κέρδη του επενδυτικού οίκου Lehman Brothers. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαϊου ανήλθε σε 430 εκατ. δολ. ή 1,38 δολ. ανά μετοχή έναντι 378 εκατ. δολ. ή 1,39 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης και 1,14 δολ. ανά μετοχή που ανέμεναν αναλυτές της First Call/Thomson Financial. Η μετοχή της Lehman Brothers ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά 5,9%.

...και την Goldman Sachs

Θετικά ήταν σήμερα τα νέα και για άλλον ένα σημαντικό επενδυτικό οίκο των ΗΠΑ, την Goldman Sachs, καθώς τα κέρδη της αν και μειώθηκαν ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 25 Μαϊου έφθασαν τα 577 εκατ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή από 755 εκατ. δολ. ή 1,48 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Ωστόσο, ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις αναλυτών της First Call.

Σε κάμψη η αμερικανική κτηματαγορά

Λιγότερο ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο της αμερικανικής κτηματαγοράς, η οποία έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια «κόπωσης». Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο ετήσιος ρυθμός ανέγερσης νέων κατοικιών υποχώρησε το Μάιο κατά 0,4% έναντι ανόδου 2,3% που σημείωσε τον Απρίλιο.

Στις 16:40’ ώρα Ελλάδος, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,42% και είχε διαμορφωθεί στις 10.689,66 μονάδες. Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο Nasdaq ο ομώνυμος δείκτης βρισκόταν στις 2.047,94 μονάδες σημαντικά ενισχυμένος κατά 2,98%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα