ΕΛ.ΠΕ.: Επενδύσεις αξίας 450 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 10:11
UPD:10:51

Επενδύσεις συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ (579 εκατ. δολάρια), για την κατασκευή μονάδας υδρογονοπυρόλυσης, σχεδιάζουν μέσα στην επόμενη τριετία τα Ελληνικά Πετρέλαια, επενδύσεις που αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας κατά 120 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Πάνος Καβουλάκος.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια -η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης στην Ελλάδα- αποφάσισαν να επενδύσουν σε μονάδα υδρογονοπυρόλυσης, ώστε να αντεπεξέλθουν στην ολοένα και αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση για καύσιμα ντίζελ, αλλά και εξαιτίας του ολοένα και μεγαλύτερου premium που προσφέρουν τα φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα, τόνισε ο κ. Καβουλάκος σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για την τοποθεσία της νέας εγκατάστασης. Εκτιμούμε ότι η μονάδα υδρογονοπυρόλυσης θα τεθεί σε λειτουργία το 2009», συμπλήρωσε ο κ. Καβουλάκος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ελληνικών Πετρελαίων, η επένδυση αναμένεται να συμβάλει σε επιπρόσθετα κέρδη.

Η μονάδα θα μπορούσε να αντικαταστήσει περισσότερες από το ήμισυ των ελληνικών εισαγωγών σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, ο όγκος του οποίου προέρχεται από Ρωσία, κατέληξε ο κ. Καβουλάκος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα