Στελέχη κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα για τις δαπάνες

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 11:51
UPD:12:10

Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ δημοσιονομική διαχείριση και ο έλεγχος των δημοσίων δαπανών θα είναι το βασικό θέμα της πολυήμερης επίσκεψης κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα βρεθεί στην Αθήνα από σήμερα μέχρι τις 18 Μαΐου.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ έρχεται στη χώρα μας έπειτα από σχετική πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, και μέσα στις 15 ημέρες που θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού στην Αθήνα θα παρακολουθήσουν από κοντά όλο το μηχανισμό των δημοσίων δαπανών από την ένταξή τους στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι και τον εκ των υστέρων έλεγχό τους.

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν κατ' αρχήν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που έχει και την ευθύνη του κεντρικού διαχειριστικού ελέγχου, και θα συλλέξουν στοιχεία για τη λειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια θα έχουν συναντήσεις με τις ηγεσίες και τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Γεωργίας, Υγείας, Παιδείας, Εθνικής Αμυνας Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ που έχουν και τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα