ΕΒΖ: Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου στις Σέρρες

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 13:16
UPD:13:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Φωτογραφία αρχείου.

Σε διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, αφήνοντας μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων της μονάδας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Ρώσσιος καθησύχασε τoυς τοπικούς τευτλοπαραγωγούς, τους οποίους κάλεσε να σπείρουν, καθώς το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί. «Υπάρχουν σχέδια, τα οποία θα οδηγήσουν ακόμη και σε επιμήκυνση της λειτουργίας του» πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, οι τευτλοπαραγωγοί δυσκολεύονται να δεχθούν τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην ΕΒΖ, αλλά «καλά θα κάνουν να το πράξουν, για το καλό των ιδίων και της βιομηχανίας».

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις του προγράμματος μεταφοράς των τεύτλων, επέρριψε την ευθύνη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία «δεν μας έδωσε τα βαγόνια που ζητήσαμε, για τη μεταφορά τεύτλων στο Πλατύ Ημαθίας».

Τέλος, σχετικά με την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, διαβεβαίωσε ότι «οι διαδικασίες προχωρούν γοργά και σύντομα θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα