Διευκρινίσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων στα ΚΕΠ

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2005 11:48
UPD:11:58

Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης διευκρινίζει ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις εισοδήματος (έντυπο Ε1) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μόνο με σκοπό να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXIS του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. α’ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 1023620/507/Α0012 της 6ης Μαρτίου 2003 μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών:

«Τα φυσικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αρχικές εμπρόθεσμες Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος μαζί με τα αναγκαία έντυπα, τα οποία προβλέπεται κάθε φορά να συνυποβάλλονται με αυτές, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω Διαδικτύου (σύστημα TAXISnet).»

Προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά η Δήλωση, ο φορολογούμενος συμπληρώνει την προεκτυπωμένη Δήλωση (Ε1) που του έχει αποσταλεί, και επισκέπτεται το ΚΕΠ.

Προαπαιτούμενο για να μπορεί ο πολίτης να υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος είναι η προμήθεια του ειδικού Κωδικού Χρήστη και Κωδικού Πρόσβασης από την γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η προμήθεια του Ειδικού Κωδικού Χρήστη μπορεί να γίνει:

1. με υποβολή της σχετικής αίτησης «Αίτηση Πιστοποίησης στο TAXISnet» σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. (επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί 3-5 εργάσιμες ημέρες, θα πρέπει ο φορολογούμενος να δράσει έγκαιρα).

2. με ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στον δικτυακό τόπο της του TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (http://www.taxisnet.gr) ακολουθώντας τα βήματα ξεκινώντας από την ένδειξη «Εγγραφή».

Επομένως, τα ΚΕΠ θα παραλαμβάνουν δηλώσεις που κατατίθενται μ με σκοπό να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet και όχι να αποσταλούν προς τις ΔΟΥ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα