CNBC: Πιθανή πρόταση εξαγοράς της Twitter

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 16:12
UPD:17:21
EPA/MARIUS BECKER

Το έντονο ενδιαφέρον μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για την απόκτηση της Twitter Inc. αποκαλύπτει το πρακτορείο CNBC, γνωστοποιώντας ότι η αμερικανική εταιρεία σύντομα θα λάβει επίσημη πρόταση εξαγοράς.

Aνώνυμες εταιρικές πηγές τονίζουν μάλιστα, ότι μεταξύ των εταιρειών - μνηστήρων συγκαταλέγεται η Google και η Salesforce.com.

Η μετοχή της Twitter στην εκκίνηση της Wall Street εκτινάσσεται άνω του 21%, ενισχυόμενη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου του 2016.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «βλέπει» με θετικό μάτι ένα πιθανό deal, με ανώνυμες πηγές από το περιβάλλον της Twitter, να ξεκαθαρίζουν ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο πώλησης δεν είναι άμεσο. «Δεν υπάρχει καμία έμπρακτη εξασφάλιση ότι το deal θα γίνει πραγματικότητα» διευκρινίζουν παράλληλα.

Βέβαια, σημειώνουν με νόημα, ότι η διαδικασία βρίσκεται σε θετικό momentum και εφόσον οι προσπάθειες αποδώσουν καρπούς, τότε το deal θα επιτευχθεί πριν το τέλος του έτους.  

Οι πιθανοί αγοραστές ενδιαφέρονται τόσο για το παραγόμενο περιεχόμενο, όσο και για τη θέση της Twitter ως εταιρεία media.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η RBC υποβάθμισε τη μετοχή της Twitter σε «underperform» από «market perform» προηγουμένως, αναμένοντας πτώση κατά 25% λόγω των αδύναμων διαφημιστικών εσόδων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα