Φ. Καραβίας: Παρούσα σε κάθε επενδυτικό σχέδιο η Eurobank

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 10:43
UPD:11:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, οι συγκεκριμένες συμφωνίες αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η τράπεζα σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή τους.

Η Eurobank θα είναι παρούσα σε κάθε μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στη Σαντορίνη.

«Η Eurobank έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που απαιτούνται, ώστε να διασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα» επισήμανε παράλληλα, και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, έχουν υπογραφεί συμφωνίες συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς - όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης - με στόχο τη χρηματοδότηση των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, οι συγκεκριμένες συμφωνίες αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η τράπεζα σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή τους.

Ειδική μνεία έκανε και στη χρηματοδότηση του τουριστικού κλάδου, επικαλούμενος ως παράδειγμα το deal μεταξύ του Συγκροτήματος Σάνη της Χαλκιδικής με το διεθνές fund Οaktree, όπως και την πώληση του ξενοδοχείου «Hilton Αθηνών».

Ο κ. Καραβίας υποστήριξε επίσης, ότι ο τουρισμός είναι η αιχμή της εξωστρέφειας και η εξωστρέφεια το μέλλον της οικονομίας. «Έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό χαρτοφυλάκιο από όλες τις τράπεζες, το οποίο πλησιάζει το 1,5 δισ. ευρώ» έσπευσε να προσθέσει, καταλήγοντας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα