Βασιλόπουλος: Δύο νέοι τύποι καταστημάτων με franchising

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2005 19:40

Η εισηγμένη Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος αναπτύσσει το δίκτυο πωλήσεων της μέσω της επέκτασης του δικτύου δικαιόχρησης (franchising) δημιουργώντας δύο νέους τύπους καταστημάτων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, τα καταστήματα, που φέρουν το εμπορικό σήμα AB Shop & Go, έχουν στόχο την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των καταναλωτών. Ο χώρος πώλησης ενός καταστήματος AB Shop & Go κυμαίνεται από 200 έως 350 τ.μ., χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χώρος αποθήκευσης. Η ύπαρξη χώρου στάθμευσης είναι προαιρετική. Στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση αυτού του τύπου των καταστημάτων στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε κεντρικά εμπορικά σημεία μικρών αστικών κέντρων.

Το καταστήματα με το εμπορικό σήμα ΑΒ Food Market στοχεύουν στην κάλυψη των κύριων αγορών της εβδομάδας καθώς και των καθημερινών αναγκών των καταναλωτών. Ο χώρος πώλησης κυμαίνεται από 500 έως 700 τ.μ., χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χώρος αποθήκευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη χώρου στάθμευσης με τουλάχιστον 20-25 θέσεις, ενώ η γεωγραφική θέση του καταστήματος είναι σε μικρά αστικά και ημιαστικά κέντρα (στα όρια της πόλης ή σε κεντρικό οδικό πέρασμα), καθώς και τουριστικά κέντρα πολύ μεγάλης συγκέντρωσης και μεγάλης εποχικής διάρκειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα