HSBC: 1,1 δισ. δολ. για την απόκτηση επιπλέον μεριδίου στην Ping An

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 07:23

ΤΟ ποσόν του 1,1 δισ. δολ., προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της, στην Ping An Insurance (Group) Co., τη δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας και στο μάξιμουμ του επιτρεπομένου, θα καταβάλλει η HSBC Holdings Plc, ο μεγαλύτερος επενδυτής στην αγορά των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Κίνας.

Η HSBC, η οποία περίπου θα διπλασιάσει το συνολικό της μερίδιο στην Ping An, στο 19,9%, θα καταβάλλει 13,20 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή για το 9% της Ping An, με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η HSBC, που εδρεύει στο Λονδίνο, θα αγοράσει μετοχές από την Goldman Sachs Group Inc. και την Morgan Stanley, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Οι μετοχές της Ping An, σημείωσαν την υψηλότερη άνοδο, από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους.

Η ασφαλιστική αγορά της Κίνας, αναπτύχθηκε κατά μέσον όρο, με ρυθμό 25%, τα τελευταία πέντε χρόνια, φθάνοντας στα 52 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2004, περίπου το 5%, των ασφαλίστρων που εισπράχθηκαν στις ΗΠΑ. Η HSBC, αγόρασε μερίδια σε τρεις τράπεζες, μία ασφαλιστική εταιρεία και μία εταιρεία επενδύσεων στην Κίνα την τελευταία τετραετία, προκειμένου να επεκταθεί σε μία χώρα, στην οποία ιδρύθηκε το 1865.

Οι μετοχές της Ping An σημείωναν άνοδο 6% σήμερα. Διαπραγματεύθηκαν κατά 5% υψηλότερα, στα 12,70 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 11:18' π.μ., ώρα Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της HSBC, που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ, υποχωρούσαν 0,4%, φθάνοντας στα 126 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.

Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, μέσω της MSCP/PA Holdings Ltd., αγόρασαν για πρώτη φορά μερίδιο στην Ping An το 1994 και το μείωσαν στο 10,1% από το 12,7%, μετά τη δημόσια εγγραφή της ασφαλιστικής εταιρείας, τον Ιούνιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα