ΑirAsia: Σε διαπραγματεύσεις με Citigroup και HSBC για δάνειο 3,6 δισ. δολ.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 08:18

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Citigroup Inc., την HSBC Holdings Plc και άλλων δανειστριών, βρίσκεται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Nοτιο-Ανατολικής Ασίας, AirAsia Bhd, για την λήψη δανείου ύψους 3,6 δισ. δολ. ΗΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την σχεδιαζόμενη αγορά 60 νέων αεροσκαφών.

Η AirAsia, προτιμά να αγοράσει, παρά να μισθώσει, αεροσκάφη τύπου Α320 της Airbus SAS, πληρώνοντάς τα με δάνεια, αντί με τα κεφάλαια που άντλησε από τη δημόσια εγγραφή της πέρυσι, καθώς εισπράττει πολλά περισσότερα από τη δραστηριότητά της για την εξόφληση του χρέους της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Tony Fernandes, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στις 5 Μαΐου. Στις λοιπές τράπεζες, με τις οποίες συζητά η AirAsia, συγκαταλέγεται η γαλλική Calyon και η Deutsche Bank AG.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει 24 αεροσκάφη τύπου 737-300 της Boeing Co., θέλει να επεκτείνει τον στόλο της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για ταξίδια στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, όπου 500 εκατ. άνθρωποι πετούν μέσα σε λίγες ώρες στη βάση της, στην Κουάλα Λουμπούρ. Η AirAsia, επίσης, επιδιώκει να αυξήσει τον ρυθμό των πτήσεων και των δρομολογίων, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για αύξηση των κερδών της.

Στη Μαλαισία, οι μετοχές της εταιρείας, υποχωρούσαν 1,8%, φθάνοντας στα 1,63 ρίνγκιτ στις 11:56' π.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές, που σημείωσαν άνοδο κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις, έχουν υποχωρήσει μέσα στο έτος σε ποσοστό 1,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα