Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέδριο της «Ν»: Αφανισμός του λιανεμπορίου με τυφλή υπεφορολόγηση

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 11:26
UPD:11:58
NAFTEMPORIKI.GR

H βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην αδυναμία του τραπεζικού τομέα να χρηματοδοτήσει την αγορά, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να οδηγούνται σε ασφυξία και διακοπή λειτουργίας.

Στην ανάγκη να σταματήσει η υπερφορολόγηση, προκειμένου να αναπνεύσει το λιανεμπόριο, εστίασε η συντονίστρια της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την τοποθέτησή της στο 1ο συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τα καταναλωτικά αγαθά και το λιανεμπόριο «Σκάκι με γρήγορες κινήσεις».

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έκανε ό,τι μπορούσε για να βουλιάξει το λιανεμπόριο, κάνοντας λόγος για αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, περικοπές μισθών και συντάξεων, απουσία κινήτρων και φορολογική αστάθεια.

Όπως είπε, τα νοικοκυριά βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται κάθε μήνα, τη φορολογία να αυξάνεται, τους έμμεσους φόρους να εκμηδενίζουν την αγοραστική τους δυνατότητα.

Ακόμη, η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην αδυναμία του τραπεζικού τομέα να χρηματοδοτήσει την αγορά, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να οδηγούνται σε ασφυξία και διακοπή λειτουργίας.

«Εάν συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος τυφλών μέτρων υπερφορολόγησης από την κυβέρνηση, η παραγωγή πρώτων υλών, η μεταποίηση και το λιανικό εμπόριο οδεύουν προς τον αφανισμό τους», σημείωσε.

Κατά την κ. Κεφαλογιάννη, για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου το μείζον θέμα είναι «επιτέλους να καταλήξουμε σε ένα σταθερό, δίκαιο και διαφανές σύστημα φορολογίας, με απλούστερες διαδικασίες στη λειτουργία και την έναρξη των επιχειρήσεων, με λιγότερα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, με σοβαρή στήριξη των Τραπεζών και ενθάρρυνση δράσεων που οδηγούν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία και φυσικά να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

«Η επιμονή στην υπερφορολόγηση είναι αναποτελεσματική ιδεοληψία. Αποτελεί κίνητρο για φοροδιαφυγή και έξοδο των ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με φορολογικά πλεονεκτήματα», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα