Fed: Σήμα για αύξηση επιτοκίων

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 21:07
UPD:21:33
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Federal Reserve.

Η Federal Reserve επέλεξε να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των αγορών, διατηρώντας σταθερά τα επιτόκια, προλείανε όμως το έδαφος για μία ακόμη κίνηση προς την κατεύθυνση της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής πριν από τα τέλη του έτους, εν μέσω ενδείξεων βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

«Τα επιχειρήματα υπέρ μίας αύξησης του βασικού επιτοκίου έχουν ενισχυθεί», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα στην ανακοίνωσή της, κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης. Σύμφωνα με τη Fed, η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ έχει επιταχυνθεί, ενώ τους τελευταίους μήνες είναι σταθερή η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Η απόφαση να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου δεν ήταν ομόφωνη, με ορισμένους αξιωματούχους της επιτροπής να τάσσονται υπέρ τη αύξησης του κόστους δανεισμού.

Η Fed συνεδριάζει ξανά στις αρχές Νοεμβρίου και στα μέσα Δεκεμβρίου, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι θα περιμένει έως τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου για την επόμενη κίνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα