Χάσμα ΓΣΕΕ - ΔΝΤ για τα εργασιακά

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 14:11
UPD:14:37
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της κα Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο της σύνταξης της ετήσιας έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνικής οικονομία.

Το χάσμα απόψεων που χωρίζει τις δύο πλευρές στον τομέα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της κα Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο της σύνταξης της ετήσιας έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε στοιχεία και μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας για τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας  και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα, επώδυνα μέτρα.

«Αυτός ο συνδικαλιστικός νόμος είναι ο πιο δημοκρατικός που είχαμε ποτέ» ανέφεραν πηγές της ΓΣΕΕ, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, και διαμήνυσαν ότι «οποιαδήποτε αλλαγή θα αποτελέσει ταφόπλακα για το συνδικαλιστικό κίνημα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, υποστήριξε ότι δεν έλαβε απαντήσεις στα θέματα που ετέθησαν, ενώ διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης.

«Αναγκάστηκε και παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές και ότι έπληξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ «παραδέχθηκε ακόμη ότι εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας, δεν είναι δυνατόν η ελληνική οικονομία να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

«Αναμένουμε αυτές οι παραδοχές να αποτυπωθούν στην έκθεση του Ταμείου, η οποία θα παίξει ασφαλώς, πολύ μεγάλο ρόλο στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ζητήματα» επισήμανε, καταλήγοντας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα