Παπαδήμος: Κίνδυνος για τη σταθερότητα των τιμών οι υψηλές τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 15:46
UPD:15:52

Οι υψηλές τιμές πετρελαίου αποτελούν κίνδυνο για τη σταθερότητα των τιμών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουκάς Παπαδήμος σε ελληνοτουρκικό τραπεζικό συνέδριο στην Αθήνα.

Επισήμανε πάντως ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη δεν παρουσιάζουν καμμία σημαντική ένδειξη αύξησης και πως ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός ενδέχεται να παραμείνει κοντά στο 2,1% τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε επίσης ότι οι μισθοί της ευρωζώνης θα αυξηθούν με μέτριους ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσιονομικές εξελίξεις, ο αντιπρόεδρος της τόνισε πως είναι απαραίτητο οι προσφάτως αναθεωρημένοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους προϋπολογισμούς να εφαρμόζονται με σταθερότητα και σχολαστικότητα.

«Δυστυχώς οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη συνεχίζουν να είναι κατά μέσο όρο κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές και σε αρκετά κράτη-μέλη απογοητευτικές. Κάποιες χώρες έχουν καταφέρει να πετύχουν και να διατηρήσουν τους προϋπολογισμούς τους σε υγιή κατάσταση, ένας σημαντικός αριθμός άλλων (χωρών) όχι, συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλύτερων», επισήμανε ο κ. Παπαδήμος.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα