Συνάντηση των τραπεζικών ενώσεων Ελλάδος - Τουρκίας

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 16:52

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση των τραπεζικών Ενώσεων Ελλάδος - Τουρκίας μετά από μία δεκαετία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης διεθνούς συνεδρίου από το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, αναφέρθηκε στις προοπτικές διαλόγου μεταξύ των δύο Ενώσεων Τραπεζών για την ανταλλαγή απόψεων σε βασικά θέματα που απασχολούν τον τραπεζικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Alpha Bank και μέλος του ΔΣ του IIF, Γιάννης Κωστόπουλος, με τη σημερινή συνάντηση «τέθηκαν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση κοινών προσεγγίσεων που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ως προς την προώθηση των συμφερόντων μας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη σημαντικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας».

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή των κανόνων της «Βασιλείας ΙΙ», τη λιανική τραπεζική, την υλοποίηση συστημάτων διαχείρισης κινδύνων, το κανονιστικό πλαισίο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος κλπ. Οι δύο Ενώσεις αποφάσισαν η επόμενη συνεδρίαση των δ.σ. να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους στην Κωνσταντινούπολη.

Στη σημερινή συνάντηση του IIF και των Ενώσεων των δύο τραπεζών συμμετείχαν περισσότερα από 60 ανώτατα διοικητικά στελέχη από τράπεζες των δύο χωρών, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, ο σερ John Bond, πρόεδρος της HSBC Holdings plc, ο Andrea Moneta, αναπληρωτής πρόεδρος του Ομίλου της UniCredito Italiano, ο διευθύνων σύμβουλος του IFF Charles Dallara κα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα