Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας ΙΧ

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 18:17

Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, συνεχίζοντας την έρευνα για την εξάρθρωση κυκλώματος, που αποκαλύφθηκε ότι διέθετε στην ελληνική αγορά πολυτελή αυτοκίνητα με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας χωρίς προηγούμενα να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εντόπισε και δέσμευσε επιπλέον 22 επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 61.

Η μελέτη των στοιχείων του σχηματισθέντος φακέλου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των επιβατικών αυτοκινήτων που διατέθηκε με τον προαναφερόμενο τρόπο στην αγορά είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ηδη, σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, διενεργείται προκαταρτική εξέταση και έχουν συγκεντρωθεί επιβαρυντικά στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα υποβληθούν στην Εισαγγελική Αρχή, ώστε να ασκηθεί η ποινική δίωξη των υπαιτίων.

Το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα συνεχίσει τη σχετική έρευνα για τον εντοπισμό όλων των προσώπων που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο λαθρεμπορικό κύκλωμα των αυτοκινήτων και την ανεύρεση του συνολικού αριθμού αυτών που διατέθηκε και κυκλοφορεί παράνομα στην αγορά.

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα