Ένα βήμα πριν από τον ορισμό επιτρόπου η Attica Bank

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 17:49
UPD:18:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

της Άννας Δόγα

Eνα βήμα πριν τον ορισμό επιτρόπου βρίσκεται η Attica Bank και για το λόγο αυτό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέβαλε προγραμματισμένο του ταξίδι καθώς το ΤΣΜΕΔΕ αρνείται να συναινέσει στην τοποθετηση του Θ. Πανταλάκη ως CEO.

Η γενική συνέλευση της τράπεζας γίνεται την Τρίτη στις 12.00 και μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί η συμφωνία με τον βασικό μέτοχο για τον ορισμό του κ. Πανταλάκη.

Πηγές της ΤτΕ επισήμαναν τις τελευταίες ημέρες ότι ο «Πανταλάκης θα πάει στην Attica Bank είτε ως CEO είτε ως Επίτροπος», θέλοντας να υπογραμμίσουν αφενός τη σοβαρότητα της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η τράπεζα, αφετέρου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει η κεντρική τράπεζα και να αφήσει την Attica Bank έρμαιο κύκλων που θέλουν να παίξουν παιχνίδια, επιχειρηματικά ή πολιτικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΣΜΕΔΕ δια του προέδρου του Κώστα Μακέδου, ανθίσταται στην πρόταση της ΤτΕ για τον κ. Πανταλάκη. 

Ανακοινώσεις αναμένονται από το δ.σ. της Attica Bank. Εάν το ΤΣΜΕΔΕ αποδεχθεί τον ορισμό του Θ. Πανταλάκη, η τράπεζα θα αποφύγει τον ορισμό επιτρόπου, με την ΤτΕ να είναι έτοιμη να παρέμβει αν διαπιστωθεί κενό στην εταιρική διακυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε επιστολή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ζητεί να ασκήσει το σύνολο των έλεγχων που προβλέπονται στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου να σταματήσει να υπάρχει «κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ
  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα