Fraport: Μείωση του κόστους, αύξηση 45% των καθαρών κερδών

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 10:42

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 45%, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη διακίνηση περισσοτέρων επιβατών και εμπορευμάτων, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, Fraport AG.

Τα καθαρά της κέρδη, αναρριχήθηκαν στα 37,6 εκατ. ευρώ (35,5 εκατ. δολ.) ή 30 σεντς ανά μετοχή, από 19 εκατ. ευρώ ή 21 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση 7,8%, φθάνοντας στα 480,9 εκατ. ευρώ.

Η Fraport, εκτιμά, ότι ο αριθμός των επιβατών που θα εξυπηρετήσει φέτος στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο μετά το αεροδρόμιο του Heathrow του Λονδίνου, θα αυξηθεί κατά 3%.

Στο σύνολο της χρήσης, οι πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο, μετά τη μεγάλη επιβατική κίνηση που αναμένεται να σημειωθεί το καλοκαίρι και τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν αύξηση από 5% έως 10%, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Stefan Schulte.

Τα κέρδη της εταιρείας, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 466 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 0,5%, φθάνοντας στα 11,3 εκατ. ανθρώπους.

Η Fraport μειώνει το κόστος, καθώς η Deutsche Lufthansa AG, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και ο μεγαλύτερος πελάτης της, ζητά μειώσεις αμοιβών. Η Lufthansa επιδιώκει να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ από τα έξοδα προμηθειών το επόμενο έτος.

Η εταιρεία επίσης, περιμένει να επιτύχει συμφωνία, μέχρι το τέλος του Μαΐου, με τους εργαζομένους σε αυτή, στο πλαίσιο ενός σχεδίου να εξοικονομήσει χρήματα, μέσω ενός πιο ευέλικτου σχεδίου ωρών εργασίας και να χρησιμοποιήσει εξωτερικούς συνεργάτες για κάποιες θέσεις, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Σκοπεύει να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2010 μέσω μειώσεων του κόστους του προσωπικού της και της λειτουργίας της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα