Anglo American: Προς επένδυση 3 δισ. δολ. στην κινεζική Shenhua

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 10:59

ΜΕΡΙΔΙΟ, στην China Shenhua Energy Co., τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης άνθρακα της Κίνας, σχεδιάζει να αγοράσει η δεύτερη σε μέγεθος μεταλλουργία στον κόσμο, Anglo American Plc., καθώς η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών της, αξίας 3 δισ. δολ., σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Επίσης, η Shenhua, σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές σε μερικούς εταιρικούς επενδυτές του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι στήριξαν προηγούμενες πωλήσεις κρατικών μεριδίων σε κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζίτες, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η εταιρεία, δεν έχει αποφασίσει ακόμη το ύψος των μετοχών που θα πουλήσει στην Anglo American και στους άλλους επενδυτές, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η αύξηση των τιμών του άνθρακα, στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου, βοήθησαν την Shenhua, που εδρεύει στο Πεκίνο, να αυξήσει τρεις φορές τα κέρδη της πέρυσι, στα 9 δισ. γιουάν (1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ). Οι στενές σχέσεις της, με την Anglo American, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, ενδέχεται να βοηθήσουν την Shenhua να βελτιώσει τις τεχνικές εξόρυξης και να μειώσει το κόστος της παραγωγής της.

Κανείς από τους εκπροσώπους των εταιρειών, δεν δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα