MTU Aero Engines: Προς πώληση μετοχών τον Ιούνιο

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 11:44

ΣΤΗΝ πώληση μετοχών τον Ιούνιο, προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος της και να επεκταθεί, θα προχωρήσει η MTU Aero Engines GmbH, η εταιρεία παραγωγής μηχανών αεροσκαφών, που ανήκει στην Κohlberg Kravis Roberts & Co.

Η MTU προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία στο γερμανικό χρηματιστήριο στις αρχές αυτού του μήνα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της διοίκησής της. Τη δημόσια εγγραφή, θα διαχειριστεί η UBS AG, η Deutsche Bank AG και η Goldman Sachs Group Inc.

Η KKR, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων, αγόρασε την MTU από την DaimlerChrysler AG, αντί ποσού περίπου 1,45 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.) το 2003. Η εταιρεία έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 1.000 θέσεις εργασίας και το κόστος λειτουργίας της κατά 100 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση και από τότε ετοιμάζεται για μια πιθανή πώληση μετοχών, που τον περασμένο μήνα είπε, ότι μάλλον αυτή, θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Το πρώτο τρίμηνο τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της εταιρείας, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 93%, φθάνοντας στα 71 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία πούλησε περισσότερα εξαρτήματα αντικατάστασης, σύμφωνα με την ίδια. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 19%, φθάνοντας στα 526 εκατ. ευρώ.

Η MTU, κατασκευάζει μηχανές για τα αεροσκάφη του γερμανικού στρατού και συνεργάζεται με την International Aero Engines, σε ένα venture, που περιλαμβάνει την United Technologies Corp.'s Pratt & Whitney και την Rolls-Royce Plc και κατασκευάζει τις μηχανές τύπου V2500 για τα αεροσκάφη Α320 της Airbus SAS.

H KKR, σχεδιάζει να αποποιηθεί το ήμισυ του μεριδίου της στην MTU, μέσω μιας πώλησης μετοχών από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, το οποίο δεν ανέφερε την πηγή πληροφόρησής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα