Kodak: Ο Perez στη θέση του Carp μετά από 35 χρόνια

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 08:29

ΤΟΝ επί 35 χρόνια βετεράνο εκτελεστικό της διευθυντή, Daniel Carp, αντικαθιστά η Eastman Kodak Co., με τον Antonio M. Perez, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φιλμ στον κόσμο, αγωνίζεται να μεταμορφωθεί σε εταιρεία ψηφιακών εικόνων.

Ο Perez, 59 ετών, πήγε στην Kodak τον Απρίλιο του 2003, μετά από καριέρα 25 ετών σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Hewlett-Packard Co., όπου οδήγησε τις ενέργειες για τη δημιουργία ψηφιακών εικόνων ηλεκτρονικών εκδοτικών συστημάτων. Θα γίνει εκτελεστικός διευθυντής την 1η Ιουνίου και θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου μέχρι τη συνταξιοδότησή του, την 1η Ιανουαρίου του 2006, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Φέρνουν κάποιον ο οποίος έχει τεράστια πείρα», ανέφερε ο Chuck Carlson, ο οποίος διαχειρίζεται 62 δισ. δολ. σε μετοχές με την Horizon Investment Services, στο Χάμοντ της Ιντιάνα των ΗΠΑ και που πούλησε τις μετοχές της Kodak που κατείχε, το πρώτο τρίμηνο, συμπληρώνοντας: «Ενδέχεται να δούμε αύξηση των δαπανών για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων που δεν έχουν σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία».

Οι μετοχές της Kodak, σημείωναν άνοδο 4,4%, καθώς εικάζεται, ότι ο Perez, ενδέχεται να είναι πιο σκληρός στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο περιορισμός των πωλήσεων φιλμ, επιταχύνεται. Ο Carp, βασιζόταν στην ανάπτυξη των ψηφιακών προϊόντων και των υπηρεσιών, προκειμένου να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων φιλμ, με το κλείσιμο εργοστασίων και τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Ο Perez αυτήν τη στιγμή υπηρετεί ως πρόεδρος και διευθυντής του γραφείου της Kodak στο Ρότσεστερ της Ν. Υόρκης, η οποία σήμερα θα πραγματοποιήσει στην πόλη την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 1,13 δολ., φθάνοντας στα 26,58 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η σημερινή άνοδος ήταν η μεγαλύτερη που είχαν να σημειώσουν από τις 16 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία είχαν αναρριχηθεί σε ποσοστό 4,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα