Deutsche Telekom: 60% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 09:41

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 60%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, μετά την απόκτηση περισσοτέρων συνδρομητών του τμήματός της, T-Mobile στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,01 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.) από 632 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Βόννη. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 14,4 δισ. ευρώ από 13,9 δισ. ευρώ. Συνολικά 10 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της Deutsche Telekom, θα έφθαναν τα 949 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις ύψους 14,4 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Kai-Uwe Ricke, αύξησε τις δαπάνες της T-Mobile USA, την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ και αγοράζει το λοιπό μερίδιο της T-Online Internet, καθώς οι πωλήσεις σταθερής τηλεφωνίας στη Γερμανία, οδεύουν για τρίτη ετήσια μείωση. Επίσης, η Deutsche Telekom μειώνει το κόστος λειτουργίας κατά 1 δισ. ευρώ στα τμήματα κινητής τηλεφωνίας της στην Ευρώπη, καθώς η οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια συρρικνώνεται.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό της τάξης του 13%, με αποτέλεσμα να έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στον δείκτη DAX της Γερμανίας, ο οποίος την ίδια χρονική περίοδο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Χθες οι μετοχές της εταιρείας στη Φραγκφούρτη έκλεισαν στα 14,54 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα