Kanebo: Εκτός Χρηματιστηρίου οι μετοχές της στις 13 Ιουνίου

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 11:53

ΕΚΤΟΣ του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, θα τεθεί η Kanebo Ltd., μετά την ανακοίνωσή της,τον μήνα που πέρασε, ότι η προηγούμενη διοίκησή της, φούσκωσε τα κέρδη της, κατά 210 δισ. γιέν (2 δισ. δολ. ΗΠΑ), μέσα σε πέντε χρόνια.

Η απόφαση του Χρηματιστηρίου, που ανακοινώθηκε σήμερα στο Web site του, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της Industrial Revitalization Corp., την οποία στηρίζει η κυβέρνηση, για την διαδικασία αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

Οι μετοχές της Kanebo κινήθηκαν πτωτικά, μετά την είδηση, για τη διαγραφή τους από τις λίστες. Υποχώρησαν στο κατώτατο όριο κατά 100 γιέν χθες και ξανά σήμερα σε ποσοστό της τάξης του 18%, φθάνοντας τα 453 γιέν η μία και είχαν τις συναλλαγές στον δείκτη MSCI World Index σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, οι μετοχές θα διαγραφούν από τις λίστες του στις 13 Ιουνίου.

Η εταιρεία, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής καλλυντικών της Ιαπωνίας, μετά την Shiseido Co., ζήτησε τη βοήθεια της Industrial Revitalization Corp., τον Απρίλιο του 2004. Προκειμένου να αναζωογονήσει τη θέση της, πούλησε τις δραστηριότητες στον τομέα καλλυντικών καθώς και των δραστηριοτήτων της στις μπαταρίες, του γυαλιού σε μορφή ινών, των ηλεκτρονικών και των έτοιμων λαζανιών. Τώρα, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στα φαρμακευτικά είδη, τα τρόφιμα και στα είδη προσωπικής υγιεινής.

Η εταιρεία, προέβλεπε, ότι τα καθαρά της κέρδη τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, θα ήταν 315 δισ. γιέν έναντι ζημιών ύψους 142,1 δισ. γιέν, το προηγούμενο έτος. Προέβλεψε μείωση των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 37%, στα 275 δισ. γιέν. Στις προβλέψεις για τα κέρδη, περιλαμβάνεται ποσόν ύψους 366 δισ. γιέν, από την πώληση του τμήματος καλλυντικών της εταιρείας.

Στις 13 Απριλίου, η Kanebο αναθεώρησε τα στοιχεία για τα κέρδη της, την τετραετία που έληξε τον Μάρτιο του 2004, προκειμένου να προσαρμόσει τις πωλήσεις της, τα αποθέματά της και τα δάνεια. Αναθεώρησε τα κέρδη σε ζημίες για τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία χρόνια και την τελευταία χρήση περιόρισε το ύψος των ζημιών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα