Διάλογος με τις επιχειρήσεις για την προώθηση ίσων ευκαιριών στην απασχόληση

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 12:47

Την έναρξη διαλόγου με τις επιχειρήσεις για την προώθηση ίσων ευκαιριών στην απασχόληση, προανήγγειλε η γενική γραμματέας Ισότητας, Ευγενία Τσουμάνη, η οποία εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου νόμου για την ισότητα αμοιβών στο γαλλικό κοινοβούλιο, στο Παρίσι.

Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάσθηκε από την υπουργό Ισότητας της Γαλλίας, Nicole Ameline -κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας- ενώπιον της Ολομέλειας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και των αρμόδιων υπουργών των 25 κρατών-μελών της Ε.Ε., στοχεύει στην εξάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών. Συγκεκριμένα, προβλέπει την εναρμόνιση των οικογενειακών και επαγγελματικών ευθυνών, την προώθηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων σε δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

«Ο νόμος - πλαίσιο της Γαλλίας αποτελεί ένα σοβαρό βήμα για την εξίσωση αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών και ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς περιόδου κοινωνικού διαλόγου», επισήμανε η κ. Τσουμάνη.

Η γενική γραμματέας Ισότητας, αφού υπογράμμισε τη δυνατότητα σημαντικής συμβολής των επιχειρήσεων στον τομέα των ίσων ευκαιριών, τόσο μέσα από τον παραγωγικό τους ρόλο όσο και μέσα από την κοινωνική τους ευθύνη, ανήγγειλε την έναρξη διαλόγου με τις επιχειρήσεις εντός του επομένου μήνα. Ο διάλογος θα ξεκινήσει εν όψει και της επικείμενης προκήρυξης νέου κύκλου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προωθήσουν δράσεις για την ενίσχυση των εργαζόμενων γυναικών. Η κ. Τσουμάνη σημείωσε ακόμη ότι οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν τόσο στη μείωση του χάσματος των αμοιβών όσο και στην εξίσωσή τους στο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα