Telefonica Moviles: Εντονος ανταγωνισμός, μείωση των κερδών το τρίμηνο

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 13:03

ΠΤΩΣΗ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αποτέλεσμα της αύξησης του ανταγωνισμού, που οδήγησε στην άνοδο των τιμών, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, της Ισπανίας και της Ν. Αμερικής, Telefonica Moviles SA.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 432 εκατ. ευρώ (552 εκατ. δολ.) από 448 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3,68 δισ. ευρώ από 2,64 δισ. ευρώ, μετά την εξαγορά των τμημάτων κινητής τηλεφωνίας της BellSouth Corp., αντί του ποσού των 5,85 δισ. δολ, σε 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο επικεφαλής της εταρείας, Antonio Viana-Baptista, αυξάνει τις δαπάνες της εταιρείας, προκειμένου να αμυνθεί της ηγετικής θέσης της στην Βραζιλία και την Ισπανία, καθώς οι ανταγωνίστριές της, όπως η Vodafone Group Plc και η America Movil SA, αυξάνουν τις προσπάθειες προσέλκυσης των πελατών της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, τα κέρδη της εταιρείας, προβλεπόταν να ανέλθουν σε 410 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις ύψους 3,67 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο, η Telefonica Moviles, υποσχέθηκε να αυξήσει τις πωλήσεις της στο σύνολο της χρήσης σε ποσοστό από 33% έως 36%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα