ΟΓΑ: Δεύτερη ευκαιρία στους ασφαλισμένους για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 13:23

Δεύτερη ευκαιρία στους ασφαλισμένους του που έχασαν την προθεσμία 28/4/2005 για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών τους, δίνει ο ΟΓΑ.

Οπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί ή τους δόθηκε μέχρι 28/04/2005 η δυνατότητα να υπαχθούν σε ρύθμιση αλλά δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα με Ταχυπληρωμή μέσω ΕΛΤΑ τις οφειλόμενες εισφορές τους και γενικά όσοι εφεξής επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με δόσεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους, συμπληρωμένη στο ειδικό έντυπο «Αίτηση για ρύθμιση δόσεων».

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα διαβιβάζονται στον ΟΓΑ για να κρίνεται κατά περίπτωση, αν ο οφειλέτης έχει δικαίωμα, σύμφωνα με τα ισχύοντα, να ενταχθεί σε ρύθμιση.

Στους ενδιαφερόμενους των οποίων η αίτηση θα γίνεται δεκτή, θα αποστέλλεται η ειδική ειδοποίηση καταβολής εισφοράς (Ταχυπληρωμή) στην αμέσως επόμενη της αίτησης εξαμηνιαία αποστολή ειδοποιήσεων.

Κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι που δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα τις ανάλογες εισφορές ώστε να υπαχθούν στη ρύθμιση, εάν επιθυμούν τώρα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να λάβουν την ειδική ειδοποίηση καταβολής εισφοράς (Ταχυπληρωμή) το μήνα Αύγουστο τρέχοντος έτους.

Όπως ωστόσο επισημαίνεται, η υποβολή και μόνο της αίτησης δεν σημαίνει και ένταξη στη ρύθμιση. Για να ενταχθεί στη ρύθμιση ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να προηγηθεί η καταβολή των ανάλογων εισφορών.

Διαδικασία για άμεση ένταξη σε ρύθμιση δόσεων

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΓΑ, επειδή πολλοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας τους ή χορήγησης βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, εκφράζουν πλήρη αδυναμία για την εξόφληση του συνόλου των εισφορών τους, ο ΟΓΑ θα εξετάζει κατά περίπτωση αν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ένταξης στη ρύθμιση, με την καταβολή των ανάλογων εισφορών.

Κατόπιν τούτου, οι ασφαλισμένοι που επείγονται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προκειμένου να θεωρήσουν άμεσα το βιβλιάριο υγείας τους ή να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΓΑ, με το ερώτημα αν μπορούν να υπαχθούν άμεσα στη ρύθμιση και να λάβουν σχετικές οδηγίες κατά περίπτωση.

Σε καταφατική περίπτωση, ο ΟΓΑ θα καθορίζει το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί και ο ενδιαφερόμενος, αφού υποβάλει σχετική «Αίτηση για ρύθμιση δόσεων» στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα το καταβάλει στην Αγροτική Τράπεζα, με το ειδικό έντυπο για την ΑΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα