Πρόστιμο 5,2 εκατ. ευρώ στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Aegean Sun»

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 14:15

Πρόστιμο 5.200.000 ευρώ θα επιβληθεί στην εταιρεία Aegean Cargo, ιδιοκτησίας του Κ. Αγαπητού, πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Aegean Sun», το οποίο στις 6 Μαΐου προσέγγισε παράνομα το λιμάνι της Αμμοχώστου στην κατεχόμενη Κύπρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΕΝ, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, «κλιμάκιο από προσωπικό του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επιβιβάστηκαν σ’ αυτό, διενήργησαν ελέγχους και διαπίστωσαν αντικανονικότητες και ελλείψεις στο τομέα της ασφάλειας (ναυτιλιακό, μηχανοηλεκτρολογικό και τηλεπικοινωνιακό) καθώς επίσης και μη συμμόρφωση με απαιτήσεις της Διεθνής Σύμβασης MARPOL».

Όπως σημειώνεται, για τις παραπάνω παραβάσεις θα επιβληθούν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται στο ποσό των 5,2 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, είχε δηλώσει για το θέμα τα εξής :

«Μετά από ενημέρωση ότι ελληνικό πλοίο προσέγγισε παράνομα το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, δόθηκε η εντολή να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στην πλοιοκτήτρια εταιρία και τον πλοίαρχο του «AEGEAN SUN».

Ο πλοίαρχος θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του Εμπορικού Ναυτικού και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα του αφαιρεθεί η άδεια και το ναυτικό φυλλάδιο.

Επίσης, στον πλοίαρχο δόθηκε αυστηρή εντολή να επιστρέψει άμεσα στο πλησιέστερο ελληνικό λιμάνι. Σε περίπτωση που αρνηθεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα