Mέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού ζητεί ο CEO της Forthnet

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 10:46
UPD:12:04

Προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιστροφής σε μονοπωλιακές καταστάσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες τις Ευρώπης, όπου «υπάρχει ένα και μόνο δίκτυο τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αυτό του χαλκού».

Την ανάγκη λήψης μέτρων για τη δημιουργία «πραγματικών συνθηκών ανταγωνισμού» στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ζητεί ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για την «ενθάρρυνση» και τη συγκρότηση ενός κατάλληλου πλαισίου, με στόχο τη δημιουργία ενός δευτέρου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης.

Ζητά επίσης, μέτρα για τον διαχωρισμό μεταξύ των παρόχων χονδρικής και λιανικής, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι δυνάμεις της αγοράς και ο ανταγωνισμός.

Προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιστροφής σε μονοπωλιακές καταστάσεις, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες τις Ευρώπης, όπου «υπάρχει ένα και μόνο δίκτυο τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αυτό του χαλκού».

«Πρέπει να αναζητήσουμε δομικές λύσεις που θα αποτρέπουν παθογένειες του παρελθόντος» τονίζει στη συνέχεια και τάσσεται υπέρ της προώθησης μοντέλων λειτουργίας αποκλειστικής χονδρικής πρόσβασης, όπου η επιχείρηση που διαχειρίζεται την υποδομή δικτύου δεν θα παρέχει λιανικές υπηρεσίες.

«Αντίστοιχες δομικές λύσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια, η σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο επενδυτικό περιβάλλον και ο ανταγωνισμός» καταλήγει ο επικεφαλής της Forthnet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα