Microsoft: Παρουσίασε τη νέα έκδοση του Xbox 360

Στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις κονσόλες παιχνιδιών της Sony
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 09:50

ΣΤΗΝ παρουσίαση της νέας της κονσόλας, Xbox 360, προχώρησε χθες η Microsoft Corp., η οποία υστερεί της Sony Corp., στην αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών βίντεο, ύψους 6,16 δισ. δολ., μία ταχύτερη μηχανή με περισσότερα χαρακτηριστικά, στην οποία η εταιρεία βασίζεται για την απόσπαση μεριδίου αγοράς, από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της.

Η Microsoft με ένα τηλεοπτικό φιλμ διάρκειας 30 λεπτών, μέσω των δικτύων MTV της Viacom Inc., παρουσίασε το λευκό Xbox 360, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Βόρειο Αμερική. Μεταξύ των διαφορών που έχει η νέα έκδοση από την παλιά κονσόλα του Xbox, είναι ότι οι χρήστες, θα μπορούν να συνδέσουν σε αυτό ψηφιακές κάμερες και να αποθηκεύσουν μουσική και φωτογραφίες στο σκληρό του δίσκο.

Η εταιρεία, επιδιώκει να προσελκύσει νέους παίκτες, να βελτιώσει τις πωλήσεις της από την παλιά κονσόλα και να πάρει δουλειές από την Sony, με μία μηχανή πιο ισχυρή απ'ό,τι ο προσωπικός υπολογιστής, που προσφέρει νέες λειτουργίες. Η Microsoft, η οποία δαπάνησε περισσότερα από 12 δισ. δόλ. στο Xbox και στα παιχνίδια του, θέλει να γεφυρώσει το χάσμα με την Sony.

Οι αγοραστές του νέου Xbox θα μπορούν να αγοράσουν μία ποικιλία ταμπλώ, όπως από λεπτή ξύλινη επένδυση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για μία συσκευή με ωραίο σχέδιο και όχι μόνο με καλές επιδόσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος παραγωγής της κονσόλας, Robert Bach, σε συνέντευξή του.

Σε αντίθεση με τους χρήστες του πρώτου Xbox, οι νέοι θα μπορούν να το τοποθετήσουν κάθετα, αντί μόνο οριζόντια. Το μέγεθος της συσκευής έχει 3 ίντσες ύψος, (8,3 εκατοστά), 10 ίντσες βάθος και 12 ίντσες πλάτος και ζυγίζει 7,7 λίβρες (3,5 κιλά).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα